Telefoonnummer

0591-646430

E-mail

info@pedicure-emmen.nl

U heeft bij mij de mogelijkheid om nagel- en huidschimmels te laten vaststellen. Daardoor biedt ik de nodige zekerheid op het gebied van huid- en nagelschimmels.

Ik doe bij een zogenaamde FungiCheck om de diagnose vast te stellen, door biopten van uw nagel- en/of huid schimmel. Aan de hand van een teststrip kan ik de aanwezigheid vaststellen deze duurt ongeveer 5 tot 30 min. zodat u direct weet of het een positief of negatief resultaat betreft. Neem contact op met uw zorgverzekering voor eventuele vergoeding als u een verwijzing van uw huisarts heeft.

 

Ook heb ik toegang tot het Wetenschappelijk Laboratorium voor Schimmeldiagnostiek van het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit Nijmegen (UMC St.Radbout). Het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie heeft een internationaal erkende expertise en landelijke referentietaken op het gebied van de medische schimmels. Het laboratorium verricht wetenschappelijk onderzoek naar het bestaan en de verspreiding van schimmels in Nederland.

Schimmeldiagnose: Ik neem dan biopten van uw nagel- en/of huid schimmel en stuur die voor onderzoek naar het Laboratorium, afdeling Medische Microbiologie van het Universitair Medisch Centrum van de Universiteit Nijmegen (UMC St. Radboud)                                                                     

De uitslag van het onderzoek duurt ongeveer 3 werkdagen, de kosten bedragen ongeveer € 56,00 per diagnose, neem contact op met uw zorgverzekering voor eventuele vergoeding als u een verwijzing van uw huisarts heeft.

Na de uitslag van het onderzoek ga ik samen met u een Zorgtraject opstellen aan de hand van protocollen. De producten die ik adviseer zijn getest op werkzaamheid door het laboratorium.

Toegang tot de schimmeldiagnostiek biedt mij als voetverzorger de nodige zekerheid dat ik binnen de grenzen van het zorgtraject blijf.

 

De praktijk biedt u de mogelijkheid om uw schoenen te laten steriliseren m.b.v. de  UV-Ozon Schoensterilisator.

Met deze sterilisator worden schoenen binnen 10 minuten weer bacterie- en schimmelvrij en dus ook reuk-vrij!

Het ultraviolette licht en de ozon doodt 99,9 % van het DNA van alle bacteriën, schimmels en virussen in de schoenen.