Telefoonnummer

0591-646430

E-mail

info@pedicure-emmen.nl

De aromatherapeutische paraffine wax heeft een heilzame werking en werkt diep in de huid. Een behandeling met de paraffine heelt bovendien pijnlijke gewrichten en vermoeide spieren. Ik maak gebruik van lavendel (rustgevend) paraffine wax, welke zorgt voor een weldadige dieptewerking! Voor de voeten gebruik ik tea tree paraffine vanwege het zuiverend en desinfecterend effect.

Het uitoefenen van hitte therapie is heel oud. Door de eeuwen heen zijn de Romeinen, de Japanners en vele andere culturen zich de voordelen gaan realiseren van hitte therapie voor lichaam en geest. Warme paraffine behandelingen worden decennia lang gebruikt door doktoren en fysiotherapeuten bij mensen die last hebben van artritis, droge huid met kloven, wintervoeten/handen en zelfs van vermoeide, gezwollen voeten.

Werking van het  Paraffinebad:

Paraffine therapie reduceert de zwelling in de spieren en vermindert ontstekingen in de gewrichten. Doktoren hebben ontdekt dat de therapeutische effecten van paraffine behandelingen weken langer merkbaar zijn dan andere hitte behandelingen.

Een paraffinepakking is een verzorgende cosmetische behandeling. Het is een kalmerend bad van warme paraffine die als een warmtehoudende laag op de huid blijft liggen. De paraffinelaag houdt de warmte 10-15 minuten vast. Hierdoor gaan de poriën in de huid open zodat er een betere hydratatie van de huid ontstaat. Onder de pakking zit vaak nog een extra werkstof.